jueves, 26 de mayo de 2011

LES LENTS DE PETZVAL


(LES LENTS DE PETZVAL, traducció encara en procés, tot partint d'un original en anglès que podeu trobar a una interessant web que apareix linkada a la llista de links d'interés. Si us interesa, teniu paciència perquè una bona part del text d'aquesta entrada és la traducció automàtica de google i em portarà un temps pulir-la, però val la pena visitar http://www.antiquecameras.net/petzvallens.html si enteneu bé l'anglés)


Daguerre va anunciar el seu procés per al món el 19 d'agost de 1839.
L'original de Daguerre i de la càmera Giroux utilitza una lent dissenyada i fabricada per Charles Chevalier, fabricant de microscopis cèlebre i fill de Vincent Chevalier que va fundar el seu negoci òptic a França.

L'objectiu del telescopi de 16 polzades Chevalier estava compost d'un doblet acromàtic i es va consolidar. L'objectiu poseïa una obertura de treball de F/17, patia considerables aberracions esfèriques. L'obertura lenta, petita, juntament amb la sensibilitat extremadament baixa dels materials originals, va significar fins i tot a ple sol, que l'exposició podia precissar 10 minuts o més. Això només permet que els objectes inmòbils siguin reproduïts "fidelment", i evita la possibilitat de capturar la imatge humana o animal en moviment.

La importància del procés de Daguerre i la importància de ser capaç d'aplicar-lo a la captura de retrats de la gent va ser immediatament evident per a la comunitat científica. De fet, una vegada que la novetat es va donar a conèixer, el procés havia estat explorat a fons el 1840, i va ser per l'aspecte comercial de prendre "Sun Retrats" que es va iniciar una cursa entre els òptics,
responsables del telescopi i el microscopi, i altres científics per a dissenyar una lent més ràpida (lluminosa) per permetre accelerar les exposicions i la realització de retrats. Al mateix temps, els químics i els científics van treballar en la millora de la sensibilitat de la placa a la recerca també de la reducció del temps d'exposició.

D'aquí a poc temps, el 1840, Charles Chevalier i Josef Petzval cadascun va arribar amb els seus dissenys de lents,
més ràpids.


Charles Chevalier. Disseny de 1840


Chevalier dissenyà una lent que va anomenar la "
Photographe a Verres Combine."

Va combinar dos achromats cimentats que va portar a velocitats de fins a aproximadament 5,6 per al treball vertical, i, a més, l'objectiu podria ser convertit per al seu ús com una lent de paisatge.

El problema amb el disseny de Chevalier era que patia d'una falta de nitidesa en general. Amb els anys, Chevalier va fer petites millores en l'objectiu i sovint va publicitar que Fox Talbot era un usuari i fan de la lent. Chevalier disposa aquest objectiu per a la venda per més de vint anys (en data tan tardana com 1863), malgrat la seva falta de popularitat comercial.


Cal assenyalar que el maig de 1842, la Societat de Foment va avaluar la lent de Chevalier i l'objectiu de Petzval (vegeu més endavant). Comptes de la decisió dels jutges va ser que la lent de doble propòsit Chevalier va ser un èxit més important que el disseny de Petzval. La Història va demostrar que estàven molt equivocats
Petzval. Disseny de 1840
Mentre que Chevalier va fer la presentació del seu disseny per al món, Josef Petzval, un professor de Matemàtiques a la Universitat de Viena, es va acostar amb un disseny de lent que proporcionava velocitats de f/3.6 i tenia una nitidesa excelent al centre de la imatge. Aquest disseny va ser vint vegades més ràpid que l'original de la lent Chevalier, i prop d'una parada i un mitjà més ràpid que el 5,6 Chevalier Photographe una lent de Verres Combini. La velocitat i el rendiment de disseny Petzval va ser gairebé perfecte per al propòsit i, literalment, va donar a llum a la fotografia comercial, que va començar amb la presa de retrats.

El disseny va ser un èxit immediat ia causa de la falta de protecció de la patent, va ser copiat ràpidament per tot el món. La signatura de Voigtländer & Sons, que va treballar estretament amb Petzval en aquest moment, va ser el primer fabricant de la lent Petzval dissenyat i va ser premiat a l'instant amb l'èxit internacional i una reputació de produir els millors lents.


Des del Diccionari de la fotografia per Thomas Sutton, John Worden 1858 (Londres):

"COMBINACIÓ Petzval RETRAT. L'objecte d'aquest instrument és obtenir una imatge ben definida en les seves parts principals, quan un gran volum de la llum és admès. En prendre un retrat, és evident que el temps d'exposició ha de reduir tant com sigui possible , perquè després de romandre en una posició limitada durant molt de temps les característiques de la mainadera trair a una expressió del malestar que se sent. Una lent de gran obertura tant, han de ser emprats en el retrat, sempre que els processos fotogràfics a romandre en el seu actual estat d'insensibilitat. però, tan aviat com el farmacèutic haurà de descobrir els mitjans de fer aquests processos més sensibles, l'òptic es donarà a conèixer en un grau corresponent de la necessitat de la construcció de lents de gran obertura, i els defectes en què aquestes lents són responsables, i que admeten cap recurs, s'evitaran mitjançant obertures més petites.

La combinació retrat del professor Petzval és la que ha estat aprovat en general per un òptic, i és l'arranjament de les lents ...... La lent de A és una lent composta, exactament igual que el punt de vista comú-lent, però posa al seu costat convex als objectes. És acromàtic, però no del tot aplanáticas, aquest defecte de ser esmenada pel posterior del cristalino. La posterior del cristal està compost per dues lents B i C separades per un espai petit, que a continuació la lent frontal és de cristall de roca, convex-còncava, i divergents, que és més fina en el centre que en les vores, i l'altre és biconvexos, i de vidre de la corona, es posa amb la seva cara més convexa al costat de la concavitat de la pedra, com es mostra a la figura. "Signatura òptica d'un lent Petzval

La signatura òptica de la lent Retrat Petzval és la nitidesa nítides central sobre un camp molt estret (al voltant de 15 graus) amb una curvatura significativa del camp i les vinyetes. Aquestes disseny "defectes" a condició de benefici addicional a les imatges de retrat es produeix com el viñeteo progressiva tendència a ajudar a centrar l'atenció dels espectadors en la imatge nítida, al centre de la placa.

Avui dia, les lents de Petzval han posat de moda pels usuaris que han arribat a apreciar els efectes òptics del disseny. usuaris moderns tendeixen a emfatitzar els defectes del disseny, especialment per trets de prop i amb lents de cobertura molt poc, la creació d'imatges que són úniques i mostrar grans quantitats de bokeh. Hi ha un cert misteri sobre com els lents d'edat es dispara i apareix el disseny Petzval està sent explorat per molts. Aquí hi ha algunes imatges distintives Petzval que es troben a la web. Exemple d'un i dos. Aquí hi ha una sèrie molt útil de les imatges preses amb lents Petzval a diferents obertures. Un nou lloc que és amb imatges Petzval és aquí.


disseny de Petzval es refereix i la publicitat de baix molts noms diferents. Alguns d'aquests inclouen:
Retrat Petzval
Combinació de Petzval Retrat
Objectiu Petzval Retrat
Doble Lent
Doble combinació
Doble objectiu
Lents compost
Compost lents acromàtics
Doble combinació de lents acromàtics
Alemany lentEls primers fabricants i distribuïdors autoritzats de les lents Petzval Retrat tipus
1840
Voigtländer (Àustria / Alemanya), Ross (Regne Unit); Lerebours i Secretan (França); Horne i Thornthwaite (Regne Unit); Grubb (Irlanda); CC Harrison (EUA)
1850
Jamin (França), Holmes, Booth i Hayden (EUA); Derogy (França); Hermagis (França); Gasc i Charconnet (França); Busch (Alemanya); Suter (Suïssa); Dietzler (Àustria); Wray (Regne Unit)

1860
Darlot (França); Dallmeyer (Regne Unit); Steinheil (Alemanya)
La primera lent Voigtländer Petzval produït va ser muntat en el famós tot el metall-VOIGTLANDER Daguerrotip càmera.


En la dècada de 1840 i la major part de la dècada de 1850, Voigtländer dominat les vendes retrat objectiu, tant a Europa i, a través de la importació, els Estats Units. La lent Voigtländer es considerava el millor disponible, encara que cada país té la seva pròpia màquina principal. Lerebours de França i Ross d'Anglaterra eren també molt respectats fabricants de la lent des del principi. Als Estats Units en la dècada de 1840, la majoria de les lents van ser fetes pels responsables del telescopi i el microscopi com John Roach i Fitz Henry, però va ser Charles C. Harrison, que va saltar a la fama en 1850. Harrison és considerat el fabricant nord-americà de primera es va centrar per complet en l'elaboració dels objectius fotogràfics. De fet, en pocs anys, les lents de Harrison va guanyar el reconeixement nacional i es van considerar excel.lents intèrprets a un preu molt més modesta de les importacions.A finals de la dècada de 1850, el mercat objectiu a tot el món retrat ampliat en gran mesura amb les noves autoritats i concessionaris encara més nombrosos. Molts distribuïdors de comprar lents sense marca dels fabricants i els re-etiquetatge o es venen com si fossin seus.


Categories retrat objectiu i Període d'anuncis
1880 del Mamut de mida d'impressió albúmina d'un fotògraf


Els venedors normalment classifiquen les seves línies de productes per la velocitat de l'objectiu. Cada venedor tenia els seus propis termes de màrqueting, però les lents van ser oferts comunament en tres diferents velocitats.

L'objectiu bàsic retrat va ser anunciat en general com "ràpid" o "ràpid". Aquests objectius tendeixen a ser de f / 4 a la velocitat de la majoria dels fabricants. Aquestes lents es especificacions més modestes i, en conseqüència, els preus més moderats.

L'objectiu principal retrat va ser anomenat normalment "extra-ràpid" o una lent de "Superior". Aquests eren més lluminosos, típicament al voltant de f / 3 de la velocitat, i en conseqüència, eren molt més cars i es lents físicament molt més gran.

L'últim tipus es denomina "Grup" Lents Retrat, que tendien a ser de f / 6 de la velocitat. L'obertura més petita proporcionen més profunditat de camp i més nitidesa uniforme en tot el camp amb la finalitat de fotografiar els "grups" de persones.
La mida sí que importa
El fet que les lents de Petzval tenen obertures grans i solen oferir cobertura de moltes polzades, que requereix, per les lleis de l'òptica i la física, a ser objectes de grans dimensions. I, donat que els objectius de vidre van ser muntats en barrils de metall, lents Petzval també tendeixen a ser bastant pesat.

Tan aviat com la competència entre els fabricants de lents va començar a escalfar a finals de 1840, sis polzades de diàmetre lents van ser sovint es promociona en revistes fotogràfiques. A mitjans de la dècada de 1850, fabricants com Voigtländer i Harrison van ser fabricació de nou anys, i poc després, dotze lents de polzada de diàmetre. Tot això, és clar, es va fer amb els drets de fanfarronejar, ja que les dimensions físiques i el pes d'una lent de dotze polzades de diàmetre seria tan massiu, només de muntatge a una càmera hagués estat molt problemàtic, per no parlar d'altres assumptes de logística amb un lent. Un objectiu típic plat sencer físicament podria ser de 20 centímetres de longitud total, 5.5 polzades de diàmetre total i pesen 15 lliures o més.


A continuació es presenten dos exemples d'alguns Petzvals més gran.

Imatge cortesia de Randy Col

La lent de dalt és un retrat de 1863 Voigtländer Petzval lent de 16 polzades enfocament i una obertura de f/3.7. Això hauria cobert una placa de 11x14 polzades. Al seu costat hi ha una lent i l'obturador de les especificacions més modestes, entorn de 1920.

Tingueu també en l'anell de retenció (brida) es retalla en una vora. En general, una de dues raons per a això - que la lent és part d'un parell estèreo i la brida ha de ser tallada a la cruïlla amb la brida de la lent d'altres. L'altra raó - i el més probable en el cas anterior, l'anell de la lent era tan gran en diàmetre, normalment bloquejaria alguna característica a la part frontal de la càmera, o sortint, pel que va ser tallada amb freqüència.

Aquesta lent gran va vendre per $ 1.027 USD febrer de 2008 sobre ebay.com.

Imatge i text cortesia del senyor Sol HADEF d''El telèmetre de Mont-real "
Imatge i text cortesia del senyor Sol HADEF d''El telèmetre de Mont-real "

per sobre de l'objectiu Holmes, Booth i Hayden, també està marcada "patentat 7 juny 1859." N º de sèrie 6022.

"L'objectiu és gairebé 22 cm de llarg incloent l'ombra. El diàmetre de l'element frontal és de 6 ". El diàmetre de l'element darrere és de 7". El lent pesa 23 lliures i té una distància focal de 22,5 ". Tingueu en compte que totes les mesures indicades són aproximades."

Aquest objectiu massiva es va vendre per $ 3.300 USD gener 2008 a ebay.

Obertura de control


La gran majoria de les lents del període 1840-1855 no tenia control de l'obertura. Ells estaven destinats a ser utilitzats de bat a bat i no proporciona cap mitjà per aturar la lent cap avall. Hi va haver algunes excepcions rares durant aquest període. En aquests casos, el grup de lents frontal descargola i una parada es va inserir en el canó i el grup de cap es cargola a continuació, de nou en el barril. A mitjans de la dècada de 1850, hi va haver un * poques persones que pel que sembla va tenir la idea de la inserció de parades en el barril de la lent. No obstant això, és de John Waterhouse de Halifax que comunament se li atribueix la invenció, d'aquí el nom de "Waterhouse s'atura."

El 1857, CC Harrison i Schnitzer José demanat una patent per el que s'ha convertit en el "diafragma iris." La seva patent va ser concedida 9 setembre 1858, el nombre de patent 21.470. A dia d'avui, el mateix concepte bàsic és utilitzat en gairebé tots els objectius fotogràfics com Harrison patentat. principal competidor de Harrison als Estats Units, Holmes, Booth i Hayden, també palesa una forma d'un diafragma ajustable de 7 de juny de 1859, el nombre de patent 24.356.

Es necessitaria algun temps perquè el diafragma iris convertit en alguna cosa comú des deté Waterhouse eren senzilles de fabricar, barat i va fer el seu treball amb prou eficàcia. Mentre que el diafragma d'iris eliminat la necessitat de dur a parades de diferents mides en tot, la complexitat de fabricació i les despeses relacionades retardaria la seva popularitat general fins a finals de 1870. A partir d'aquest punt en endavant, la majoria dels fabricants a Europa i EUA, que ofereixen als seus objectius, ja sigui amb parades Waterhouse o amb el diafragma d'iris més car.

És important assenyalar que des de Waterhouse deixa només necessitava un tall de l'obertura en el barril per dur a terme la seva funció, lents primers gols del període 1840-1855 pot haver tingut els seus barrils tall després que van ser fabricats originalment.

En resum, les lents de retrat amb una raja de Waterhouse normalment la data no s'atura a principis dels finals de 1850. Els objectius amb un diafragma iris sol data a partir de finals dels anys 1870 en endavant, però, hi ha excepcions que es remunten ja en 1857. les lents fotogràfiques sense control d'obertura normalment s'han fet des de la dècada de 1840 fins a mitjans de 1850.

* Preu del llac, Smyth recursos humans, i John Waterhouse tots semblen tenir algun dret a la invenció de les parades tub de l'objectiu.

Control d'enfocament

lents Petzval retrat típicament apareix un dels tres estils de construcció. El primer tipus apareix el barril de longitud fixa sense ajustament d'enfocament. Aquests estaven reservades normalment per als més grans objectius en qualsevol tipus d'ajust d'enfocament hauria estat poc pràctic i costós a causa del tall de la massa de la lent. El següent tipus, que va ser el menys freqüent, apareix un ajust "relliscada d'enfocament" per barril, on la meitat del barril va lliscar dins de la mitjana una mica més gran altra del canó i va ser tancada girant un cargol. De moment, la construcció més comuna per a les lents de Petzval apareix un mecanisme de cremallera i pinyó, que permet ajustaments d'enfocament molt fi.

Hi havia dos tipus de cremallera i pinyó que els col leccionistes han anomenat la unitat "tangent" o "radial". Tangent unitat va ser utilitzada a Europa des de la lent Petzval primera fins que va ser eliminat en algun moment a principis de 1920. unitat radial de cremallera i pinyó sembla haver estat sobretot una característica d'Amèrica que es va utilitzar en un curt període de temps - des de 1850 fins a mitjans de 1870. En 1880, les lents d'Amèrica va canviar a la unitat tangent més comú, probablement per a mantenir els costos de fabricació a baix.


Petzval variacions de disseny

Con Centralisateur lent per Jamin
Con Centralisateur lent per Jamin


La primera variació del disseny original de Petzval va ser presentada per Jean Jamin (i el seu protegit, Alfonso Darlot) el 1855. El Con Centralisateur objectiu era un objectiu Retrat Petzval que va tenir el seu grup darrere muntat en una cel en forma de con. Aquest disseny va ser per ajudar a eliminar els reflexos interns de la lent, que al seu torn redueix els reflexos i millora el contrast. L'objectiu davanter també podria ser eliminat, invertir, i substituiria al grup darrere, per convertir-lo en un objectiu de paisatge.


La següent variació Petzval menor va ser per John H. Dallmeyer que ajustat disseny original Petzval per crear la seva "Retrat d'acció ràpida de l'objectiu," en 1860. La lent es promocionava amb la correcció de la millora de les aberracions esfèriques i una "intensitat de f / 3".

Sobre 1861, Dallmeyer nou ajustat el disseny Petzval per produir el seu "extra d'acció ràpida Retrat de lents", que era un super ràpida f/2.2.


En 1866, Dallmeyer patentar la seva variació més significativa en el disseny de Petzval, amb el seu "Retrat de difusió d'enfocament de l'objectiu."

Aquest objectiu també va ser anomenat Dallmeyer "Retrat de patents" de l'objectiu. Dallmeyer bàsicament va prendre el grup d'elements posteriors en el disseny original de Petzval, es va bolcar, on es reelabora la lent una mica. Es comercialitza l'objectiu ja que té nombrosos avantatges sobre el disseny original de Petzval. Va al.legar millor nitidesa, reducció de bengala, i menys distorsió i el viñeteo. A més, Dallmeyer promociona la característica de ser capaç de descargolar el grup d'elements del darrere per introduir l'aberració esfèrica en l'objectiu, donant lloc a la imatge que tenen diversos graus d'una qualitat suau, de somni. Aquestes imatges també semblen tenir més de profunditat de focus ("difondre" el focus). Aquesta característica era congraciar la lent dels fotògrafs que estaven creant enfocament més suau i "artístic" de treball en la dècada de 1860. De fet, aquest objectiu va donar a llum a aquells intencionada "enfocament suau" lents que es convertiria en molt popular a la dècada de 1880 i més enllà.

Dallmeyer de "Difusió de treball" la demanda va portar a una tempesta de foc dins de les comunitats òptics i fotogràfics, sobretot a Anglaterra. El fotogràfica Notícies i revista British Journal of Photography contingudes nombrosos comptes i els intercanvis entre amarga Dallmeyer i els desafiaments a, el que sentia, era una afirmació errònia que desafiava les lleis de l'òptica.

Aquí està un compte de Londres, el reportatge fotogràfic del 2 de maig de 1884:

"L'any 1866, el difunt Sr JH Dallmeyer patentat una variació de la lent Petzval. Aquesta variació consisteix en la reversió dels elements de la combinació de tornada amb una modificació de les corbes ja que aquest canvi implica. L'avantatge particular, s'exigeix ​​en el moment d'aquesta forma de la lent ha estat abandonat. La posada de la lent negativa a la part posterior va permetre distància de l'element positiu per variar, i per tant la perfecció de la seva correcció de l'aberració esfèrica per a ser modificat. Es va dir que mitjançant l'alteració de la distància de la lent cap enrere, per tal de tornar a introduir l'aberració esfèrica, i el sacrifici definició en el focus, es va obtenir una millor definició en els plànols no està en focus. Aquesta afirmació, "la difusió d'enfocament" que es deia-es va demostrar que era m'equivoco, i ja no es fabrica. L'objectiu, però, si s'utilitzen amb l'element en la posició de millor definició, és una eina adequada, altres òptics coneguts des de fa algun temps passat va emetre una sèrie de lents d'aquesta forma. En aquest cas, però, les lents d'esquena són brunyides junts a la seva cel, i no hi ha canvi o alteració de la seva posició és possible. Mentre que en el tema de la "difusió" o "profunditat" d'enfocament es pot notar que una il.lusió en aquest punt és apreciat per un gran nombre de fotògrafs. Per a això, l'òptica de fabricació són part de la culpa. Ells han estat en l'hàbit de la lent de la publicitat com tenir una gran "profunditat de focus", mentre que és una qualitat que, excepte segons el aconseguit per l'ús d'una petita obertura o diafragma participació de la lentitud de l'acció, no existeix en absolut. No obstant això molts fotògrafs-cura, els homes pràctics, també, alguns d'ells, et diran que ells tenen, o han tingut, alguns lents retrat particular que li donarà les diverses parts del cap d'una mainadera, a través del fons darrere d'ell, i en general els objectes en diferents plans, amb una definició més que altres objectius de l'obertura similar i l'enfocament, que han definició tan fi, o més fi en qualsevol pla. Aquesta és una curiosa cas de l'observació equivocada, però en la fotografia, per desgràcia, les observacions errònia pot passar actual com fets científics ".

Dallmeyer Disseny 1866
Dallmeyer Disseny 1866

Disseny original Petzval
Disseny original Petzval

En el llibre, Òptica fotogràfica: un llibre de text per als professionals i aficionats Per William Burton Kinninmond 1891 (Nova York), també es discuteix el tema:

"Un acord pel qual podria ser l'aberració esfèrica produïda a voluntat en un objectiu va ser, crec, en primer lloc suggerit pel meu estimat amic, J. Traill Taylor, i la idea es va posar en pràctica pel òptic famosa Dallmeyer. Es diu d'un que és possible produir l'aberració esfèrica en la voluntat que té un acord de difusió d'enfocament. Aquest acord és de la lent en ús només en els casos en què no és possible obtenir d'interès per la introducció d'una petita parada, com en el cas de les lents de retrat, on la petita parada que, en determinades circumstàncies, la profunditat de perllongar l'exposició a una mesura massa gran. La difusió de diferències d'enfocament és quant a si ho fa o no en realitat augmentar la profunditat de focus. És en realitat no fer part d'una imatge més nítida sobre,. en canvi, fa que totes les parts menys per tant, diuen alguns, no produeix augment de la profunditat de focus Els opositors d'aquests, en canvi, argumenten que ja que no és nítida, sinó que sense profunditat real d'interès, com tota la qüestió és una de les definicions, a jutjar per l'ull, un acord que fa que la definició dels objectes a diferents distàncies, aparentment més igualitària no en realitat augmentar la profunditat de focus. La pregunta és, en realitat, purament de termes, i on els termes no poden definir-se estrictament és inútil discutir d'una manera o altra. Deixo al lector la llibertat de prendre el que la vista de la pregunta que li agrada, cosa que probablement farien si es deixa lliure o no . "

El 1884 l'anunci a continuació, l'últim paràgraf afirma que desenroscant l'element posterior, la lent produeix "... la impressió d'una distribució general o la profunditat de focus;. I això és en proporció a la quantitat de descargolar"

Dallmeyer Retrat patent A
Dallmeyer Retrat patent A
Dallmeyer Retrat de Patents D
Dallmeyer Retrat de Patents D
Dallmeyer Retrat de Patents B
Dallmeyer Retrat de Patents B


Voigtländer Petzval 7B. Imatge cortesia de Eddie Gunks


La variació Petzval següent va ser el 1878 per Voigtländer. Aquest disseny elimina bàsicament l'espai aeri en el grup del darrere de disseny original de Petzval. Extracció de l'espai aeri era ajudar a millorar el contrast i reduir els reflexos, sobre el disseny original de Petzval, però a partir dels comptes reals, les millores va ser mínim i l'objectiu no era tan forta com altres objectius Petzval.

Hermann Wilhelm Vogel va escriure al seu llibre, El Progrés de la fotografia des de l'any 1879;

"Voigtländer nou retrat Lens.-Això té una combinació frontal similar a l'antiga Petzval. Però la combinació de tornada es compon de dues lents sol amb ciment, pel que la reflexió de la llum que ocorren en l'antiga forma amb lents separades s'evita. L'enfocament d'aquestes lents és relativament menor que la de l'antiga forma amb l'obertura similars. Per exemple, la lent Voigtländer de C, mitjançant la substitució de la combinació d'esquena nou, té el seu focus reduït de 10 polzades a 7 1 / 2 polzades, el que augmenta la il luminació en la proporció 9 : 16 Les combinacions de nou nous es poden comprar per separat, per tal de ser usat amb qualsevol lent de la mateixa marca tant, tenim la facultat d'escurçar o allargar el focus, i en conseqüència augmentar o disminuir la llum a voluntat, per mitjà del .. nova forma de combinació de tornada. "


El principi del final
En la dècada de 1880, havia moltes més opcions per al treball retrat disponibles, inclosos els objectius de Steinheil Antiplanet retrat que va comptar amb la correcció molt millor, així com la ràpida Dallmeyer rectilini (i Steinheil Aplanat) disseny, que vindria a dominar el període 1900-1920. Mentre que les lents Petzval Retrat seguirà a la venda des de fa dècades més, aquesta lenta disminució de les seves vendes havien començat el 1900. No obstant això, Retrat Dallmeyer de Patents se segueixen apareixent en els catàlegs, fins i tot després de la Segona Guerra Mundial amb l'opció de "Dallcoating".

La lent Petzval és una pedra angular de l'òptica fotogràfica i s'estima superior al 90% de totes les imatges preses anteriors a 1880 van ser preses amb una lent Petzval dissenyat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario